Elektrische step verzekeren

Verzekering is een vangnet voor stepgebruikers en met steeds meer mensen die in hun dagelijks leven elektrische steps gebruiken, is het belangrijk om een verzekering voor uw step af te sluiten. Als je toch een verzekering voor je elektrische scooter afsluit, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Welke soorten dekking biedt een elektrische stepverzekering?

Een elektrische scooterverzekering is niet iets waar veel mensen aan denken als ze hun nieuwe scooter kopen. Het is vaak een aankoopbeslissing die wordt genomen nadat iemand al een ongeluk heeft gehad of plotseling wordt geconfronteerd met een claim.

We moeten een elektrische scooterverzekering afsluiten om onszelf te beschermen tegen de mogelijke kosten van reparatie of vervanging van ons voertuig. De dekking zou zich idealiter moeten uitstrekken tot de berijder, de scooter, aansprakelijkheid en materiële schade.

Elektrische steps worden steeds populairder in grote steden als Rotterdam en Den Haag. Helaas vormen ze echter nog steeds een risico voor andere bestuurders op de weg. Daarom is het zo belangrijk om enige vorm van bescherming te krijgen tegen mogelijke ongevallen. Elke dag zijn er meldingen dat deze scooters betrokken waren bij ongevallen, en meestal omdat er niet veilig op werd gereden of omdat de berijder geen verzekering had toen er iets gebeurde.

Bij welke verzekeraars kan ik terecht voor een e-step

Om je e-step te verzekeren kan je maar bij een bepaald aantal verzekeraars terecht.

  • Promovendum
  • Achmea
  • ZLM
  • Hema

Maak jouw eigen website met JouwWeb